Telemechanika

A villamosenergia-irányítás, üzemirányítás rendszerét nevezzük telemechanika rendszernek. Feladata a valós idejű információk gyűjtése a villamos hálózatról, technológiáról, melyet a kezelői szint felé megjelenít. Fontos követelmény az üzemirányítástól induló parancsadások végrehajtásának lehetősége. A telemechanikai rendszereknek képesnek kell lenniük eseménynaplókat rögzíteni.

1

Kezelő nélküli transzformátorállomás, mégis tudjuk monitorozni…

A Telemechanikai rendszer strukturális felépítése:

2

A Telemechanikai Mérésadatgyűjtő Rendszer a villamos üzemirányításon túl alkalmas egyrészt kondenzállomások, hőközpontok, ipari csarnokok, épületek berendezéseinek üzemállapot-jeleinek (berendezések üzemállapota, megszakítók állapota, hibajelek, stb.) mérésére, a berendezések távműködtetésére. Másrészt azonban kiválóan használható ipari folyamatok üzemállapot-jeleinek mérésére, vezérlésére, illetve szabályozására is.

A szolgáltatások bővíthetők a fűtésszabályozás, teljesítménygazdálkodás, vagyonvédelmi funkciók ellátásával. Minden olyan paraméter „mérhető” a rendszerrel, amely kétállapotú vagy szabványos analógjel formájában rendelkezésre áll, vagy erre jelátalakítók alkalmazásával átalakítható.

A technológiától érkező digitális vagy analóg jeleket az adatgyűjtők fogadják, melyek inputként kerülnek a rendszerbe. A beavatkozó outputok szintén bármely szabványos jel formájában jelen lehetnek. Az adatgyűjtők tipikusan terepi eszközök, közel helyezkednek el az irányítandó, felügyelendő technológiához. Fizikailag a legtöbb esetben PLC oldja meg ezt a feladatot.

 3

Adatgyűjtő helyiegység számtalan be- és kimenettel

Az adatgyűjtők valamely busz alapú kommunikációs csatornán keresztül egy koncentrátorhoz kapcsolódnak. Az adatátviteli közeg lehet az iparban kedvelt különböző sorosvonali megoldásoktól kezdődően a modern optikai csatornákon át, az extrém pl. 35kV-os távvezetéken modulált jelekig, vagy akár vezeték nélküli.

4

Érdekes kommunikációs kártya, mely képes élő 35kV-os távvezetéken adatokat továbbítani…

A koncentrátor szerepét jellemzően nagy megbízhatóságú ipari számítógép (IPC) tölti be.

Az IPC-n futó SCADA felügyeleti szoftver nagyvonalakban az alábbi főbb szolgáltatásokat nyújtja:

  • vizualizáció, amely grafikus felületen jeleníti meg a technológia aktuális állapotjeleit, mért és származtatott (számított) adatait az előre megrajzolt sémaképeken,
  • adatok tárolása, online és tárolt adatok grafikus megjelenítése (diagram),
  • trendek, határértékek figyelése,
  • az állapotjelekhez beállítható jelzési, riasztási szintek figyelése, események generálása
  • események, jelzés változások naplózása
  • riportok készítése
  • beavatkozó eszközök kézi vezérlése, kapcsolása

A jelzési-riasztási szintekhez hang és fényjelzések társíthatók. Az üzemirányító kezelő személyzet erről a készülékről tud beavatkozó parancsokat küldeni, mely a megfelelő adatgyűjtő egységen keresztül hat a technológiára.

5

Egy koncentrátor képe. Az üzemirányító mindent lát, és felelősségteljesen be is tud avatkozni.

 6

Másik séma, ahol egy kondenzállomás jelei és vezérlése látható

Cégünk vállalja komplett telemechanikai rendszerek tervezését, kivitelezését, karbantartását, szervizelését. A referencia (LINK) menüpont alatt több telemechanikai rendszerünk is megtalálható, úgy mint a VÉRT Márkushegyi Bányaüzemében működő Energiainformációs és Telemechanikai rendszer, vagy éppen a csepeli Dunapack területén található telemechanikai rendszer.