Referenciák

Dunapack ZRt.

Csepeli Papírgyár:

img1

Energiainformációs Mérési Rendszer

A gyár villamos és gáz elszámolási, belső elszámolási, illetve technológiai méréseinek (technológiai gőz-, sűrített levegő-,  és víz-felhasználás, kibocsátott szennyvíz,  fútési hőmennyiség) adatgyűjtése. A mért energetikai adatok összevetése a termelési adatokkal, fajlagosok számítása, megjelenítése a technológiai részlegekben.

A mérési adatok alapján az elszámoló számlák, a bérlők felé történő számlázás.

Hamburger Hungária Kft. Dunaújváros:

Energiainformációs Mérési Rendszer

img2

A gyár villamos elszámolási, belső elszámolási, illetve technológiai méréseinek mérésadatgyűjtése, fogyasztói menetrendek készítése, elemzése.

Telemechanikai rendszer, a villamos felügyeleti rendszere

A gyár területén kívül található 120 kV-os transzformátorállomás villamos állapot és vagyonvédelmi állapot jeleinek mérésadatgyűjtése. Az állomás infra sorompókkal történő terület védelme.

 

120 kV-os  transzformátorállomás kamerás megfigyelő rendszere

A gyár területén kívül található 120 kV-os transzformátorállomáson elhelyezett megfigyelő kamerák osztott képes megjelenítése a villamos üzemirányítás számára.

Nyíregyháza Hullámtermékgyár:

Energiainformációs Mérési Rendszer

A gyár villamos elszámolási, belső elszámolási, illetve technológiai méréseinek mérésadatgyűjtése, fogyasztói menetrendek készítése, elemzése.

Gáz teljesítménygazdálkodó rendszer

A gyár elszámolási mérésének mérésadatgyűjtése, a számított várható érték és a lekötési érték alapján végzett korlátozás (fűtési körben).

 

Boortmalt Magyarország kft.-Dunaújváros

img3

Silóüzem irányítástechnikai rendszer

A gyárban az árpa és maláta szállításának felügyelete, az üzemállapot-jelek, a szállítási utak megjelenítése és a szállítási utak vezérlése. (A rendszer lehetővé teszi szállítószalagok, serleges felvonók, rosták, váltók, tolózárak sorrendi vezérlését, szállítási útként történő kezelését.)

Bunge ZRt.-Martfű

img4

Energiainformációs Mérési rendszer

A gyár technológiai gőz-, sűrített levegő- és víz-felhasználás mérésadatgyűjtése és a mért adatok tárolása. A mért energetikai adatok mellett néhány technológiai paraméter mérésadatgyűjtése.

 

ÉDV ZRT. XIV/A vízakna-Tatabánya

 

Szivattyúvezérlő telemechanikai felügyeleti rendszer

Az Észak-dunántúli Vízmű víztermelő nagyteljesítményű szivattyúinak távfelügyelete, távműködtetése, tartályszintek, mennyiségek, üzemállapot-jelek mérésadatgyűjtése.

img5

Energiainformációs Mérési rendszer

Az üzem villamos elszámolási méréseinek mérésadatgyűjtése és villamos teljesítménygazdálkodás.

 

Villamos teljesítménygazdálkodó rendszer

A gyár villamos elszámolási mérésének mérésadatgyűjtése, a várható negyedórás átlagteljesítmény számítása, felügyelete. Teljesítmény túllépés veszélye esetén figyelmeztető jelzés és korlátozás. Nem engedi bekapcsolni az adott teljesítményű szivattyút, ameddig a  teljesítmény túllépés veszélye fennáll.

img6

Nikecell kft.-Hajdúnánás

img7

Energiainformációs és teljesítménygazdálkodó Mérési rendszer

Az üzem villamos elszámolási méréseinek mérésadatgyűjtése és villamos teljesítménygazdálkodás.

 

Balaton Uszoda kft.-Balatonfűzfő

img8

Energiainformációs és teljesítménygazdálkodó Mérési rendszer

Az uszoda villamos elszámolási mérésének és gőz fogyasztásának mérésadatgyűjtése, valamint villamos teljesítménygazdálkodás.

Vértesi Erőmű ZRt.-Márkushegyi Bányaüzem

img9

Energiainformációs és Teljesítménygazdálkodó Mérési rendszer

Villamos elszámolási méréseinek mérésadatgyűjtése és a mért adatok tárolása.  A teljesítménygazdálkodó alrendszer adatszolgáltatása az erőműi irányítástechnikai rendszer felé.

Metánvédelmi Telemechanikai rendszer

A bányában elhelyezett metán és szén-monoxidmérők mérésadatgyűjtése, és vészjelzés esetén adott bányabeli körzet automatikus villamos feszültségmentesítése.

img10

Földalatti Telemechanikai Jelátviteli rendszer

A bányában a termeléssel, üzemvitellel és a biztonsággal összefüggő közel 6000 jel mérésadatgyűjtésén keresztül a teljes földalatti rendszer felügyelete.

img11

Főszellőztető vezérlő felügyeleti rendszer

A bányaüzem három nagyteljesítményű, egymástól távol lévő (kettő a külszínen, egy a föld alatt) szellőztető gépének távfelügyelete: üzemállapot-jelek mérésadatgyűjtése és a távműködtetés (vezérlés). A rendszerrel szemben elvárás volt a magas szintű rendelkezésre állás, mert a bánya nem maradhat szellőztetés nélkül. Duplikált adatátviteli utak használata, amiből az egyik a 35kV-os hálózat, vivőfrekvenciás modemek és csatolóelemek használatával.

Bányabeli aknaszállítógép felügyeleti rendszere

A bányába történő személy és teherszállítást végző aknaszállítógép jelzéseinek, üzemállapot-jeleinek és védelmi jeleinek mérésadatgyűjtése, valamint a szállítási út regisztrálása.

Transzformátorállomások telemechanikai felügyeleti rendszere

Távoli transzformátorállomások villamos üzemállapot-jeleinek mérésadatgyűjtése és a megszakítók, fázisjavító kondenzátorok távműködtetése.

A rendszer alrendszereként a transzformátorállomások tűzvédelmi és vagyonvédelmi távfelügyelete.

Transzformátor állomások riasztórendszere

Transzformátor állomások kül- és beltéri riasztó rendszere, melyek PLC-n keresztül a Telemechanikai rendszerünkhöz kapcsolódnak.