Rólunk

A Tatacomp Elektronikai és Számítástechnikai Kft. 1997. november 17-én alakult magánvállalkozás. A cég főtevékenysége a mérésadatgyűjtésen alapuló energiainformációs- és telemechanikai, ún. SCADA rendszerek tervezése, kivitelezése. Emellett számtalan vezérlési, szabályozási feladatot megvalósító rendszert fejlesztettünk. Mind a mérésadatgyűjtés, mind az automatizálás területén alkalmazunk PLC-ket, többnyire Siemens, Schneider, OMRON gyártmányokat, de nem idegen tőlünk egyéb típusú PLC-s rendszer hardver-szoftver fejlesztése sem.

A fejlesztés és kivitelezés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a partnereinknél telepített Energiainformációs Mérési és telemechanikai mérésadatgyűjtő és egyéb rendszerek hardver-szoftver követésére, szervizelésére, karbantartására.

Munkánk megbízhatóságát és magas színvonalát bizonyítja az is, hogy a Vértesi Erőmű Zrt. Márkushegyi Bányaüzemében több biztonságtechnikai rendszert fejlesztettünk, telepítettünk és részben üzemeltetünk, mint pl.:

  • földalatti metánvédelmi rendszer
  • bányabeli főszellőztető vezérlő rendszer.

Tevékenységi körök:

Tevékenységi körünk a megalakuláshoz képest, a piaci igényekhez alkalmazkodva folyamatosan bővült.

Az igen sokrétű, de valójában a mérésadatgyűjtés, vezérlés, szabályozás feladatkörébe tartozó fő tevékenységünk – Energiainformációs Mérési és a Telemechanikai Rendszerek tervezése, kivitelezése – mellett, a fentieknél kisebb volumenben, de vállalkozunk különböző informatikai szolgáltatások nyújtására, vagyonvédelmi rendszerek tervezésére, kivitelezésére is.

Miután minden szinten használunk számítástechnikai terméket, amelyet saját kereteinken belül szerelünk össze és a karbantartási tevékenységünk során a gyors szervízelést is meg kellett oldani, így adódott a számítógépek hardver, szoftver javítása és a rendszergazdai tevékenység.

A telemechanikai mérésadatgyűjtő rendszerekbe, amelyek egy központi helyen történő felügyeletet, irányítást biztosítanak a kezelő számára, sok esetben kellett bekapcsolni távoli objektumok transzformátorállomások, terek, épületek biztonságtechnikai felügyeletét. Ezen ismereteinket hasznosítva vállalkozunk biztonságtechnikai rendszerek tervezésére, kivitelezésére mind lakossági, mind üzleti ügyfelek részére.